Vilodag!


Ingen ridning idag. Rubina vilar, och mamma ska börja rida på Tösen nu eftersom hon ska börja träna nästa vecka.

Jag ska även jobba ons-sön nu, skitkul! Dessutom åker min pojkvän på spa över helgen, så jag lär hänga vid datorn när jag inte hänger med hästarna. Eftersom jag brukar jobba 15.00-00.15 så kan jag oftast inte hitta på så mycket mer än att rida de dagarna jag jobbar.

Imorgon blir det nya tag iallafall! Då ska jag skritta ut Bina en lång bit och fixa i ordning hennes man lite inför programridningen (lika bra att göra det två veckor innan, ifall något går fel..).

Och så SKA jag FÖRSÖKA fixa en header under kvällen. Jag fastnar själv inte för bloggar med tråkig design utan mycket bilder osv. och jag vet att många andra känner samma. Känns dock roligare att ha en riktigt bra bild som header, tagen med systemkamera helst. Nu har jag ju ingen systemkamera så det är inget alternativ, vi får se vad det blir helt enkelt! Jag kan iallafall meddela att Tösen är mest fotogenisk så det blir förmodligen en bild på henne. Rubina får inte vara med för hon har en tendens att se ut som en vattenbuffel på helkroppsbilder.


På vintern förvandlas Bina till en söt luddig liten ponny, ih.


Vattenbuffeln (som dessutom blundar?). Att våra ben inte fick komma
med är en annan femma.
Hörru, fotografen, vad tar du i timman?


Stöveln fixad och hovarna tjärade!


Sådär, nu sitter jag hemma hos min pojkvän!

Rubina gick helt okej förut, men var lite tjafsig, så jag bestämde mig för att satsa mest på travarbetet idag. Det blev lite olika övningar med en del öpnnor iblandade.

Efter Bina gick jag och hämtade Tösen och red ut en sväng barbacka. Hon var stissig även idag, men hon kanske hade kunnat skärpa sig om jag lagt ned den tiden, men idag kände jag att jag behövde en lugn skrittur också, så då blev det så!

Något som jag börjat med nu nyligen är att tjära in hästarnas hovar. Främst Rubina har väldigt sköra bakhovar (Det där med att vita hovar är skörare måste nästan stämma? Tycker jag märker det på nästan alla hästar..) som gärna spricker och håller på och vår hovslagare sa att tjära är det enda som hjälper om man vill hålla hovarna lagom fuktade. Vi får väl se om de blir bättre iallafall!

Och så det sista jag hade att säga för stunden, min stövel är fixad! Innan har de fått byta dragkedjorna på dem när de gått sönder (dragkedjorna slits ut väldigt lätt eftersom det lätt lägger sig smuts i "tänderna" på den) men denna gången kunde han fixa det hela genom att bara trä ihop den igen och sedan smörja in med något medel. Hoppas de håller ett tag till nu då, till jag har köpt nya stövlar!


Kan säga så mycket som att någon av
dessa modeller från Tretorn kommer det
inte att bli!
Usch ;)


När jag ändå är igång


På tal om ridstövlar, är det någon ynka människa/varelse som råkar komma in på min blogg tar jag jättegärna emot tips på bra märken/modeller! :)

Trött + trasiga stövlar


Idag är jag trött. Kan bero på att jag totalt vänt på dygnt och går och lägger mig senare och senare för varje kväll som går. Igår blev det klockan tre...

På morgonen var jag tvungen att åka hem till Ciri (min hund) så hon inte skulle behöva vara ensam, och ja, det resulterar i ett zombieaktigt beteende av mig (går runt och grymtar, går in i dörrkarmar, slår i fötterna, häller mjölken på tröjan istället för i munnen etc. etc.)

Nu sitter jag och äter ett riktigt surt äpple, och känner att det får mig att börja vakna lite. Perfekt, för jag ska om några minuter byta om till ridkläder och gå och hämta Bina Bus i hagen. Idag ska det trimmas! Dock utan stövlar, eftersom dragkedjan på den ena stövlen gick sönder igår...
Det är nog femte eller sjätte gången stövlarna går sönder nu, så så fort jag har råd/känner mig redo blir det till att köpa nya stövlar UTAN dragkedja. Då kan jag ha dragkedjestövlarna när jag rider ut och hoppar med mera. Men så länge får jag nöja mig med att åka till skomakaren och låta honom fixa en ny dragkedja.

Hur jag gör med Tösen idag vet jag inte, det blir antingen longering, en skrittur eller en liten stund på banan. I dag regnar det ju iallafall inte, så utsikterna ser ju förhållandevis ljusa ut.


Resultatet!


Rubina blir nog den som får guldstjärna i kanten idag!

Först red vi ut i skogen, vilket gick fint. Därefter tog vi en sväng på banan också. Det var en del tjafs i början eftersom vi körde vidare på det Sten beordrat mig att göra, vilket Bina är sådär lagom glad i - att spåra ordentligt. Till slut gav hon dock med sig och då valde jag att lägga ner henne som belöning.

Lagom till Tösens pass kom ett ösregn, precis när vi skrittat fram. Kul? Nej. Önskade att det hade kommit när jag red på Rubina istället eftersom hon inte bryr sig om regn. Tösen hatar regn och krumbuktar sig på de konstigaste vis för att komma undan regnet. Dessutom blir hon extremt tittig. Regnet ledde alltså till en stor SUCK på Tösen idag. Det var bara att hålla ut. Regn har jag inget emot, och tur är väl det, för allt tåldamodet fick gå till att inte bli irriterad över skyggningar minst var tioende sekund.
"Tittigheten" är en av Tösens få svagheter. Oftast är hon lugn, men hon har vissa dagar då det är omöjligt att få kontakt, särskilt när det händer mycket saker samtidigt. Detta gäller dock inte på tävling då hon är som någon slags tävlingsrobot och går som en klocka, haha!

Jag har som sagt inget emot regn, och om jag skulle få välja mitt favorit-ridväder så hade det blivit duggregn och 15 plusgrader. Bilderna nedan gör mig taggad på att sitta och trimma på banan eller rida ut, är det normalt?




Irland är en plats där jag inte skulle ha något emot att bosätta mig..


Dagens plan


Idag tänkte jag rida ut Rubina större delen av ridpasset för jag tror att hennes hjärna behöver det (och min). Sedan tänkte jag känna lite på henne på banan efter uteritten!

Tösen skrittar jag fram ute och sedan blir det endast banan för henne. Tänkte rida delar av LA:1an som jag ska rida för Britt Hammar om 2,5 vecka.

Ska även försöka fixa designen lite sen, får väl se hur det går, höhö!


Gammal bild på Bebis-Bina i maj för tre år sedan.

Dagens ridpass!


Dagens ridpass var helt okej båda två, men Tösen får representera den bättre hälften idag.

Tösens pass bestod av ridning ute i skog och mark i ca 40 min och därefter red vi ca 20 min på banan. Det blev mest lösgörande idag med (Stens volt/öppna-övning), men även lite träning på rakriktning, vilket hon klarade galant så det var inte så mycket att träna på.

Rubinas pass bestod av en kort framskrittning ute och därefter ett skritt/trav-pass på banan. Vi körde på det vi gjorde hos Sten i tisdags, plus massa övergångar. Hon var ganska blockerad i skallen idag, men till slut verkade hon lugna ned sig och lyssna på vad jag hade att säga. I slutet gjorde vi jättefina raka linjer i form och med ganska bra tempo!

Nu har vi även bestämt oss, efter att ha fått råd av Lars Kristensen, för att kontakta en veterinär specialiserad på just tänder angående Sickans problem. Känns verkligen som om hon behöver få alla näring hon kan få, med sina dryga 150 cm...

Glömde ju berätta!


Jag berättade ju aldrig om gårdagens ridpass.

Först red jag Rubina. Vi red ut i ca 40 min i alla gångarter och därefter red jag ca 15 min på banan. Vi passade på att hoppa lite studs när vi ändå var på det humöret och det gick finemang! Rubina bryr sig inte alls om sin härstamning när det kommer fram små (lagom höjd enligt henne) lustiga hinder. Då är hon minsann inte Rubina längre, då är hon en ättling till Hugo Simons Gladstone. Eller ja, det är i alla fall vad hon verkar tro. Men hoppar, det gör hon!

Efter detta var det Tösens tur. Vi skrittade ut ca 20 min innan vi åter var på ridbanan. Vi körde mest på lösgörande arbete och "uppvärmning" inför dagens ridpass. Det blev lite 8-volter och övergångar. Tösen kändes faktiskt över förväntan. Jag trodde att hon skulle varit mycket stelare och mer okoncentrerad men passet gick helt okej!

NU, ska jag gå ned och äta mina stekta ägg!

Seg på att uppdatera


Jag har helt enkelt inte haft tillfälle att uppdatera.


Hästarna vilade dessutom i onsdags och torsdags pga lite olika anledningar. Rubina skulle egentligen skrittats ut i onsdags, men det blev inte så, och hon klagade inte, om man säger så. Jag brukar göra så, när jag ridit ganska intensivt under en period, så lägger jag ihop vilodagen med en "skrittdag", så får hennes kropp vila ordentligt och läka ut alla mikrobristningar i musklerna. Eller så gör jag som jag gjorde denna veckan, låter henne vila i två dagar helt och hållet.
Har märkt att det även rensar skallen lite på henne, och på mig också så klart.

Nä, nu ska jag byta om och gå ner och äta lite stekt ägg. Sen bär det av ut i stallet för att hämta häst nr ett, och jag känner att det blir Tösen först idag!

Har btw en ny dator nu, och har inte hunnit föra över några bilder, tyvärr :(

En liten lista i brist på annat

Okej, jag har i och för sig ganska bråttom eftersom jag ska träffa en kompis om drygt en timma, men jag hinner!

Du heter: Matilda Susanna Johansson

 

Smeknamn: Hild, Hilding, Chillen..

 

Låt som när du är ledsen sörjer till: Fix You, med Coldplay, Shamandalie med Sonata Arctica.

 

Beroende av: Ketchup, att ha roligt, hästar (djur överhuvudtaget), söka spänning. Sedan är jag extremt

sällskapssjuk.

Vad tror folk om dig? Jag vet inte vad de tror faktiskt, jag har väldigt dålig självuppfattning.

 

Stämmer det? Haha, inte så mycket att svara på här.

 

Vad får du oftast komplimanger för? Öhm.. Min pojkvän tycker om min näsa!

 

Hur imponerar man på dig? Man är ärlig, rättvis och ödmjuk.

 

Brukar du skratta för dig själv? Ja, det händer ganska ofta.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Ok 1 då för 2 gör ingen skillnad för mig eftersom jag ändå måste

gå då"

 

Var bor du? Beror på, Förlanda eller Mölndal.

 

Trivs du där? Ja, båda platserna har sin charm.

 

Hur svarar du i mobilen? Beror på vem som ringer så klart!

 

Vem ringde du senast? Mamma.

 

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Godnatt.

 

Antal timmar sömn inatt: Oj, la mig halv tre, vaknade halv tio, gick upp halv elva.

 

Sov du ensam: Nej.

 

Brukar du komma i tid: Nej...

 

Hur känner du dig nu: Täppt i näsan, men nöjd.


Vanligaste färg på dina kläder: Grått tror jag.

 

Vad tycker du om fötter: De ser missbildade ut :)

 

Vad saknar du: Alla som jag tycker om som jag inte är med just nu.

 

Hade du en bra kväll igår: Tränade för Sten och var sedan här hemma hos min pojkvän, hur kan det inte bli bra då?

 

Favorit dryck på morgonen: Juice.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: Sent, väldigt sent. Att lägga sig innan tolv är tidigt för mig.

 

Är du blyg? Ja, men jag bättrar mig.

 

Sysslar du med någon idrott: Hehe? ;D

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Njaa, inte kärlek kanske.

 

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag vet inte riktigt, allt som jag inte kan göra som tjej förmodligen ;D

 

Är du nöjd med ditt liv: Ja, det är jag!

 

Är du bortskämd: På ett sätt, men inte på ett annat.

 

Vad gör du i morgon: Imorgon är en härligt oplanerad dag, och hästarna ska dessutom vila, så det blir intressant!

 

Vad är det värsta du vet? Orättvisa och falskhet, onekligen.

 

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har några få riktigt bra vänner istället för många skräpvänner.

 

Vad är det finaste du fått? Får nog säga min egna hund, Betty, när jag fyllde tio.

 

En speciell dag du minns: Finns väldigt många dagar jag minns. Jag minns när vi besiktigade Mimosa, jag minns när jag träffade min pojkvän första gången, jag minns när min hund Betty dog. Det går ju inte att räkna upp allt jag minns.

 

Du samlar på: Jag är besatt av att köpa shabrak..

 

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma eller pappa.

 

När grät du senast: Det vet jag inte faktiskt.

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Jag skulle dra iväg på en resa! Sedan skulle jag bygga ett nytt stall hemma och ge bort pengar till mina nära :)

 

Vill du gifta dig: Kanske det, men det är avlägset.

 

Vill du ha barn: Samma svar som ovan.

 

Är du musikalisk? Ja, jag har lätt för att lära mig spela instrument, men jag kan absolut inte sjunga.

 

Vad dricker du helst när du är törstig: Något läskande, typ juice.

 

Bor dina föräldrar tillsammans: Klart!

 

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Nej, det tror jag faktiskt inte.

 

Biter du på naglarna: Nej, det är så extremt äckligt.

 

 

 


Hjälmen jag har på mig var faktiskt svart från början, galet vad den
har blekts!


Ny jacka, nya byxor!

Glömde nämna att jag köpt lite nytt idag (löning och allt).

Det blev ett par ridbyxor av modellen Candela från Pikeur och en lite tjockare bomberjacka från Kingsland. Byxorna har jag dregglat över i minst ett år, och efter en sommar av massa jobb så kände jag att jag förtjänade dem!
Jackan provade jag för några veckor sedan, men den fanns inte i rätt färg då, så de beställde hem den och nu hade den kommit.

'

Dessa puddingar, fast i en gråblå
färg med mörkare skodd

 

Och så den klassiska Kingsland Bombern!


Nöjd med träningen!

Sten-träningen gick prima fint! Och han valde inget av mina scenarion jag radat upp utan han valde att vara glad och även tycka att jag och Rubina gjort ett fint jobb under sommaren! Eller ja, vi hade inte försämrats iallafall.

Det vi koncentrerade oss mest på idag var att centrera och spåra ordentligt. Detta gjorde vi genom att lägga väl förberedda volter längs långsidan (under denna träningen blev det 3/långsida).
När detta fungerade försvårade vi övningen genom att lägga in öppna mellan volterna.
Övningen fungerade verkligen bra på Bina och hon slappnade av mer och mer ju längre in i ridpasset vi kom.
I galoppen behöll jag samma tanke som jag hela tiden hade i volt-övningen, men red istället på en större volt och jobbade med att få henne att hålla in bakdelen på samma spår som framdelen. Galoppen blev verkligen super när vi väl fick till det och Bina jobbade verkligen uppåt och framåt istället för framåt och nedåt.

Innan vi åkte haffade jag Stens kalender och snodde åt mig ytterligare en tid om två veckor, så det blir det träning på tisdag och fredag den veckan (har en fast tid tisdag jämna veckor)! Vi måste ju vara fit for fight inför programridningen den 15/9 som jag anmält oss till!


Kom även på...

Jag glömde ju skriva om Tösens ridpass igår!

Red henne för första gången på ca två veckor (eftersom båda mina föräldrar är okapabla att rida får jag hjälpa till lite nu) och hon gick helt okej med tanke på att hon mest ridits ut i skogen det senaste!

Traven och skritten var alla tiders, men i galoppen har hon tendens att gärna dra iväg och försöka "snedda" i hörnen. Jag vet inte om det är för att hon har överskottsenergi eller om hon försöker smita från arbetet (tror mest på det första alternativet eftersom Tösen är en riktig arbetsmyra).

Någon som har något tips på övning man kan göra i galopp för att motverka detta beteendet?


På rakt spår går det att kontrollera henne ganska bra men i hörn och på volter ligger/lutar hon gärna lite.




Jag har inte PS så jag får nöja mig med mörka bilder för tillfället..

Får också ursäkta min stolsits, men det är extremt svårt att sitta bra på Tösen när hon är tjock och när sadeln inte ligger bra. Om jag ska sitta helt korrekt betyder det att jag måste ha mina ben precis där hon är som tjockast (om
man ser ovanifrån) och då glider mina ben bara fram igen. Vi jobbar på det, det kan jag lova!

Sten-träning idag!

Idag blir det träning för Sten, och jag är väldigt spänd på hur det kommer gå eftersom vi inte tränat hos honom på månader (sommaruppehåll).

Jag har förberett mig på fyra scenarion

1.
Sten har vaknat på fel sida och sågar mig totalt för att jag har tappat en del rutin under sommaren
2. Sten har vaknat på fel sida och hans humör vänder totalt när jag och Rubina kommer, han tycker att vi har gjort framsteg under sommaren.
3. Sten är glad från början och blir sur när jag kommer, då han anser att vår utveckling har stannat av under sommaren.
4. Sten är glad från början och forsätter vara glad, vare sig vi utvecklats eller inte.

Trevligast hade ju definitivt varit det sista alternativet, men även det andra är ju helt okej. Tvärr har jag tidigare varit med om det första någon gång innan, och det är inte kul.

För att han inte ska kunna klaga på sitsen alltför mycket så har jag ridit med tejp i nacken den senaste veckan. Då kan jag inte sitta och titta ned utan att det gör ont, jättebra metod! Har ni problem med att ni sitter och tittar ned så borde ni verkligen testa att tejpa nacken!
Dessutom har jag även tänkt på att inte vika mig i sidan, vilket jag väldigt lätt gör.

Så nu ska jag snart hem, rida en svängom på Tösen och sedan putsa i ordning lite saker innan vi åker till Skene.


Bild från en träning under försommaren, en av de bästa vi genom-
fört faktiskt. Bra väder, glad tränare, glad häst = glad ryttare.
(Ska väl kanske också tillägga att denna träningen som ni ser var m.
Tösen och inte med Rubina, pretty huge difference)

En flodhäst har av misstag tagit sig in i hästarnas hage


...


...


Förlåt, det var ju bara Tösen (som nu mera går på diet och strikt
träningsprogram)


Ska väl kanske även tillägga att Tösen alltid ser tjock ut, mer eller mindre, eftersom hon har sån unik (jag säger unik, inte ful eller konstig) kroppsform. Hon kompenserar iallafall kroppsformen med att vara helt underbar att rida, så det är okej :)

Hon var för söt förut när jag skulle hämta henne i hagen (hon vill aldrig komma av sig själv, och oftast står hon inte heller kvar när man kommer). Först glodde hon surt på mig, och ställde sig sedan bakom Rubina. Rubina förstod såklart inte att hon agerade gömställe och flyttade till en mer intressant gräsplätt. Då skyndar Tösen (skyndar i skritt, en kul syn, typ power walk) iväg nedåt hagen.
Jag byter taktik och pysslar lite med Sickan som står bredvid mig (Sickan kommer alltid fram till en när man kommer in i hagen). Tösen sneglar på oss (i misstanke om att gotter möjligen delas ut) men låter sig inte luras. Jag börjar då gå långsamt mot henne och vad gör hon då? Jo, då börjar hon irriterat trava runt mig, på en volt nästan två varv, innan hon stannar och jag får fånga henne.
Som sagt, Tösen kommer om hon vill, och vill hon inte (vilket sker 98 % av fallen) så ger hon sig inte utan fight.

Måndag och... fint väder?!

Faktiskt, fint väder var längesen, särskilt fint väder och att jag är ledig samtidigt, otroligt.

Klockan 4 inatt kom mamma och pappa hem. Som tur var så hade han bara fått en rejäl hjärnskakning och lite minnesförlust. Nu är det hjälmtvång på den gubben hädanefter kan jag lova!

Hur som helst, vi 9-tiden i morse åkte vi upp till Gränshult (gården där Bina övernattat) och jag sadlade på och red hem henne. Pigg var hon, men annars märkte jag inget konstigt. När vi kom hem tog vi ett ridpass på banan och hon gick hur fint som helst! Hon har aldrig gått så bra under mig när jag ridit helt själv utan tränare på marken. Sjukt go känsla kan jag lova!

Rubina lyckades alltså gå från sin allra sämsta dag någonsin till sin allra bästa.


Har aldrig innan varit med om att hon varit så skum som hon var igår. Hon har ju inte rest sig på minst två år, och igår reste hon sig minst två gånger och var totalblockerad i skallen. Varken mamma eller pappa vet hur olyckan gick till igår. Pappa minns inte och mamma han inte se själva händelseförloppet.

Min teori av det hela är att en cocktail av upprörande saker krockade i Rubinas lilla ärthjärna igår. Hon är brunstig, jag provocerade henne ganska mycket under ridpasset, pappa höll på med röjsågen, jag hade ändrat inställningen på hennes träns, traktorer med vagnar på vägen och sedan när hon väl trodde att hon var ledig för dagen så kommer människorna och hämtar henne igen och ska rida ut.
En annan konstig sak jag märkte var också att hon låg ned i hagen när jag skulle hämta henne. Inte alls likt Rubina att ligga ned i hagen mitt på dagen.

Hur som helst så är nog allt frid och fröjd (förutom att pappa tjötar öronen av mig och mamma om vad som hände igår, och massa annat han inte minns)

Ibland händer det som inte får hända..

Min pappa har ramlat av Rubina och är nu på Sahlgrenska. Han hade ingen hjälm på sig.

Allt detta kunde undvikits av en hjälm, en enda liten hjälm.

Snabb uppdatering!

Blev ett 1-timmas pass idag, även fastän jag är sjuk och hade lite tid. Dock blev det ett pass med endast skritt och lite trav. Först en skrittur på ca 20 min och därefter tränade vi på övergångar mellan halt -> skritt -> trav och så tvärtom.

Pappa höll på med röjsågen samtidigt och lite längre in i ridpasset fick Rubina syn på ngt som hon var väldigt rädd/intresserad av, vilket ledde till vissa svårigheter. Bland annat så reste hon sig, högt, och det har hon inte gjort på flera år. Vet inte vad som flög i henne.. Jag försökte dock ta tillfället i akt att ta vara på det laddad hon fick i sig och till slut blev det ganska okej (även om jag fick ge upp övergångarna från skritt till halt eftersom hon blev för stissig då).


Annat som man också kan passa på med när Rubina är uppjagad
(vilket händer några ggr/år, högst) är att ta kort på henne. Det är
enda gången man kan få kort när hon har båda öronen framåt.


Nu blir det jobb! BRÅTTOM!

Ingen ridning idag..

Min Ipren-metod är som sagt INTE bra. Jag lär mig aldrig. Vaknade tidigt i morse och kunde knappt andas och nästa gång jag vaknade kändes min hals som en fisketrål (fråga mig inte varför jag valde det ordet), blandat med typ... rakblad? Inte najs. Nu känns det lite bättre men jag tänker inte riskera att använda min Ipren-metod mer innan jag ska träna för Sten på tisdag, måste vara frisk då.

Som tur är så gör det inte så mycket att Bina får vila idag, jag var ändå på väg att planera in det eftersom jag gärna lägger ett "lugnt" ridpass dagen innan (eller efter) en vilodag. Detta för att Bina får bättre tid att vila upp sig på och känns tusenfalt bättre när jag kör ett hårdare träningspass igen (kom på detta av en slump).
Sedan sa mamma att hon och pappa kanske skulle rida ut i eftermiddag, vilket också skulle passa bra för Rubina, eftersom det säkert stimulerar hennes tröga huvud lite, perfekt.

Nu ska jag återgå till att kurera mig en stund, sen får vi se om jag åker hemom innan jag drar till jobbet. Jobbar 15.00-00.15 idag, kul...


Tösen och Sickan i rasthagen i början på sommaren.
Hade varit skönt att bara få göra så nu, men nej, här ska jobbas!

Puh, förkyld.

Att var förkyld suger. Särskilt när det går som bäst när man tränar. Jag har ett knep, som jag visserligen inte rekommenderar till någon då det är urbota korkat, men hur som helst så brukar jag ta en Ipren innan jag går ut och rider. Ridpasset går som smort, vilket ju är bra, men när värktabletten sedan släpper sitter man där och mår ännu värre än förut.

Nå, nu mår jag inte SÅ dåligt, så ett lite ridpass ska jag nog klara mig igenom. Jag kan ändå inte rida för "hårt" idag, eftersom Bina har gått mer än vanligt de senaste dagarna. Det blir nog en tur ute och sedan lite avslutande arbete på banan.  Jag vill inte att hon ska bli för uttröttad innan min Sten-träning på tisdag, så jag får ta och lägga in en vilodag antingen lördag eller söndag, får se vilken som passar bäst!

Känns skönt att äntligen få det här med bloggen gjort. Känner att jag behöver få utlopp för mina tankar kring träning och hästar lite mer än vad jag får, och detta känns som ett bra sätt. Och ja, jag vet att designen suger, men jag jag är så dålig på att lära mig hur man gör, så nu får det vara såhär så länge.

Självfallet sitter jag vid en dator utan bilder, lite tråkigt men sant.

Smell ya later!

RSS 2.0