Hästtandläkaren


Idag var det dags för Sickan att kolla gaddarna. Det gick över förväntan då jag trodde att hon i princip skulle bli utdömd för att hon har så konstiga tänder (det lät så på veterinären sist vi kollade i somras). Hennes problem är att hon inte kan tillgodogöra sig hö riktigt som hon ska. Hon tuggar och tuggar och spottar sen ut små "höbussar". Varje morgon hittar man en liten hög av dessa bollar utanför hennes box.

Nu var det så att hon endast hade ett litet skav på kinden på grund av vassa kanter och så hade hon sina fickor. En stor ficka på varje sida bakom sista (tredje) mjölktanden. Anledningen till fickorna var att den tredje mjölktanden är mindre än vad den kommande permanenta tanden kommer att vara. Därmed blir det en lucka emellan mjölktanden och nästa tand. Eftersom den permanenta tanden lär bli större så kommer den förmodligen/förhoppningsvis fylla ut tomrummet och fickorna kommer att försvinna. 

Vi ska på återbesök i april månad och där emellan ha extra koll på tänderna när vi ska använda bett. Så fort vi märker något obehag eller att mjölkisarna börjar lossna så blir det till att rida på ett hack eller i grimma.

Nu ska jag äta ännu lite mer mat med massa fett (inbillar mig att det kan vara bra när man ska ut i kylan) och sedan ge mig ut och mocka och därefter rida iväg till ridhuset!
Igår blev det endast lite mjukgörande arbete i skritt för Bina och endast skritt på lång tygel för Tösen. Mitt humör var på botten efter 10 timmars sömn strödd över två dagar, kyla och värk i fötterna. Pappa fick komma till min undsättning och skritta Tösen!


Funderade på att ta en bild på en Sickan med lugnande, öronmössa och
munstege men det kändes på tok för förnedrande så det får bli denna
istället (Kan snön ta sig förresten? Skitväder.).


Mjää


Har öppnat två dagar i rad nu, gått och lagt mig halv tolv båda kvällarna innan och sen upp halv fem, inte okej säger mitt huvud. Idag var jag en levande zombie, härligt. Var förresten, jag ÄR en levande zombie. Nu ska jag även bli en stelfrusen zombie eftersom jag ska rida båda hästarna och det är svinkallt ute. 

När mamma är hemma lastar vi Sickan och åker bort till Åsa (tjejen i vars stall vi hade Mimosa den sista tiden) då hon ska stanna där över natten. Imorgon kommer nämligen hästtandläkaren/veterinären Krister Korpe dit och ska kolla på hennes knasiga tänder. Ska bli intressant/spännande/oroväckande att höra vad han har att säga (Sickan har ju som jag tidigare nämt problem med sina tänder och tuggar höbussar, små bollar av hö, som hon sedan spottar ut).

En liten lista kan jag bjuda på (mest för att jag vill att det ska dröja ännu lite till innan jag ska frysa ihjäl)

Senaste:
Tidning du läste: Hippson som jag köpte igår.
Personen du fick mail av: SJ-tardsen.
Personen du fick brev av: Kungsbacka Ridklubb.
Personen du fick sms av: Sofaja.
Personen du pratade i telefon med: Majs.
Saken du köpte: Hippson, macka, hmm, ja.
Tre paren skor du hade på dig: Converse, ridskor, stövlar, och de är också de tre enda skodonen jag använder.
Smycket du bar: Har på mig örhängen nu, men mina örsnibbar ogillar det starkt.
Låten du lyssnade på: Någon med I blame Coco, gick på radion.
Instrumentet du spelade: Hm, keybord? Hehe.
Maten du åt: Någon färdigrätt, för några minuter sen, fisk osv osv.
Presenten du köpte: Minns inte..
Gången du sjöng något: Det minns jag inte, förmodligen i bilen till Mando Diao som vanligt.
Maten du åt på McDonalds/Max/Burger King: Ojoj, veggoburgaren på BK.


Uteritt!


Coming up next; uteritt! Men bara i skritt på grusväg för den här gången. Riktig uteritt får vänta till hästarna har snösulor och pappa är helt frisk från sin förkylning (jag smittade både mamma och pappa med min pestförkylning, hehe).
Synd att jag är toksugen på att träna ännu mer i ridhuset idag... Har verkligen fått blodad tand igen.




Ett tag sen


Längesen jag skrev här nu, mest för att jag varit sjuk och det inte hänt ngt i mitt "hästliv". Nu är jag dock kalasglad för idag satte jag igång båda hästarna (bestämde att de fick sin vintervila nu när jag var sjuk, lägligt och bra) och de gick båda över förväntan! Dessutom blev jag idag erbjuden en fast tjänst på mitt jobb och tackade jag, alla tiders!
Nu blev jag dock sugen på att skriva av mig lite. Denna gången om NH och allt vad det kallas. Orkar inte skriva så långt eftersom det är sent men detta är vad jag tycker. Jag såg på dressyrmupparnas blogg att någon hade kommenterat en bild där en av tjejerna rider barbacka utan sadel eller träns. Personen undrade om tjejen i fråga hade tränat NH länge och tjejen svarade att hon inte skulle kalla det NH utan att hon bara red utan utrustning. 
Nu till min åsikt som kanske kan låta lite drastisk och till och med omogen. Att man ska träna NH osv. Jag får fnatt på detta. NH tränar väl varje vettig ryttare med sin häst varje gång man hanterar hästen?! Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Tycker att allt detta är jidderjadder. Varje ryttare borde kunna rida utan utrustning på sin häst även om den inte "tränar NH", enligt mig är det sådant som hör ryttar-häst-relationen till. Att ha kul med sin häst. Att leka med den. Att inte endast borsta snabbt, sitta upp rida, borsta av, ställa in i box/ta ut i hage. Att ha häst är så mycket mer än så och jag tror nog att alla ryttare utövar det så kallade NH. 

Ber om ursäkt för osammanhängande text och för att allt är luddigt och huller om buller. Hoppas ni som läser förstår vad jag menar iallafall.

Jag gör ingen skillnad på det iallafall.


RSS 2.0