Nya bett


Igår, innan träningen, var jag och köpte nya bett. Rubinas förra bett var alldeles för stort, både på längden och på bredden. Då fullblod/hästar med mycket fullblod kan ha ganska "grunda" munnar så bestämde jag mig för att prova något lite smalare istället. Hade ett tvådelat, hyfsat smalt eggbett hemma så testade så länge. Hästjäkeln blev helnöjd!
Tror dels att det beror på att bettet var mycket smalare (fortfarande lite för långt dock) men också för att det hade fasta ringar som inte kunde nypa henne i mungiporna.
Efter att ha ridit på detta i två veckor bestämde jag mig igår för att göra slag i saken och åka och köpa ett lite kortare eggbett. Hade det på träningen igår och det låg perfekt.


Tredelat eggbett


Köpte även ett nytt bett till Tösen igår då hennes också var lite för stort. Valde en lite smalare modell även till henne, då ju smalare bett även ska vara lite skarpare (Tösen är en PIGG häst). Har inte ridit på det än på grund av min förkylning men testade att lägga det i hennes mun och det verkade sitta som handen i handsken!


Ett vanligt traditionellt tränsbett


Ja, och min förkylning ja. I morse var det storm här. Ligger grenar och annat smått och gott lite överallt utanför på gården. Mina föräldrar kände inte att de ville vara så hjärtlösa och släppa ut våra hästar i full storm klockan 6 på morgonen så mamma kom upp och frågade mig om jag kunde ta ut dem lite senare istället. Kraxade något (antagligen) oförståeligt tillbaka men jag tror jag blev förstådd iallafall!

När jag väl släppt ut hästarna så var jag tvungen att ringa pappa och dubbelkolla så att det var ström i just den hagen jag släppt dem i. När jag började prata sa han "OJ" (åt min röst). Några meningar senare säger jag: "Jag tror nog kanske inte att det är så bra att jag rider idag..." Då utbrister pappa "NEJ! Gå och lägg dig! Ligg ner och drick te!"

Ja, så nu ska jag försöka ligga ner och dricka te då. Kan ju bli kul att se om det går att utföra samtidigt, höhö.


Förresten, på tal om bett, vad har ni för bett på era hästar och varför?



Kommentarer
Postat av: warnmark -hästblogg -Just nu Bloppis!

Sv; Ja det är jättefint :)

Har faktiskt ingen aning om vad det är för underlag, så nära har jag inte gått än. Haha

2010-11-03 @ 17:50:03
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0